Festival of Lessons and Carols

zaterdag
24 december 2022
22:00 -
23:30 uur
Kerkzaal Marekerk

Het eerste Festival of Lessons and Carols werd ruim 100 jaar geleden voor het eerst gezongen in Cambridge. Daarmee werd een traditie geboren; vanuit Cambridge verspreidde het Festival of Lessons and Carols zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Zo is dit feestelijke festival een wijd verbreid gebruik waarbij negen Bijbellezingen afgewisseld worden met carols, hymnes en koorwerken. Ook in Nederland is op veel plaatsen het Festival een opmaat geworden naar de Kerst. De keuze van de liederen varieert per Festival, hoewel een aantal Carols vrijwel altijd wordt gezongen; zoals “Once in Royal David’s City” aan het begin en aan het eind “Hark! The Herald Angels Sing”. In de negen lezingen gaat het over wie de mens is, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus.

We hopen dat u geraakt wordt door het zingen en door de Bijbelteksten en zo opnieuw op het spoor wordt gezet van de goede boodschap van God voor ons mensen, die in Jezus zichtbaar is geworden. Na de dienst bent u van harte welkom om elkaar in de Klepel te ontmoeten met warme glühwein, chocomel en cake.