Kindernevendienst

Voor alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar is er tijdens de kerkdienst een kindernevendienst. We vinden het belangrijk kinderen op hun eigen manier te vertellen over de liefde van God. Dat jij altijd bij hem mag komen en hij voor je klaar staat.

We starten met de gemeente in de dienst en hebben een klein moment met de predikant. Daarna gaan we in twee of drie groepen uiteen naar onze eigen ruimten in De Klepel. De indeling is in beginsel op leeftijd. Bij de Marekerk gebruiken we de methode Bijbel Basics van NBG. Deze methode ervaren we als toegankelijk en breed in de werkvormen.

Tijdens de kindernevendienst lezen we het verhaal en praten daar samen over na. Daarna is er tijd voor een knutsel, een spelletje of iets anders om het verhaal  beter te begrijpen. Tijdens de kindernevendienst maken we ook tijd om even te bidden, door de leiding of samen met de kinderen, om hen te laten zien dat bidden altijd kan en mag.

Na de verkondiging komen we terug in de dienst. Zo krijgen de kinderen het slot mee. Ze horen de voorbeden en bidden het Onze Vader mee. Ook ontvangen we samen de zegen.

Buiten de diensten organiseert de leiding van de kindernevendienst een aantal activiteiten door het jaar heen waaronder het kinderkerstfeest op kerstavond en het palmpaasstokken maken.

De kindernevendienst wordt gegeven door vaste leiding per groep. Dit zijn veelal ouders van kinderen die genieten van de kindernevendienst en af en toe een opa of oma. Er is altijd ruimte om aan te sluiten als leiding of ondersteuning bij het organiseren van activiteiten. Neem dan contact op met Daniëlle Verkade.

 

Kindernevendienst - Marekerk
Taizéviering
zondag
26 mei 2024
Rommelmarkt
vrijdag
20 september 2024
Rommelmarkt
zaterdag
21 september 2024
Taizéviering
zondag
26 mei 2024
Rommelmarkt
vrijdag
20 september 2024
Rommelmarkt
zaterdag
21 september 2024

Kindernevendienst

Iedere zondagmorgen zijn er gerichte activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd in de eredienst zelf en tijdens de kindernevendienst. We lezen bijbelverhalen voor. We bidden samen. We zingen samen liedjes. We doen creatieve activiteiten. Zo leren de kinderen wie God voor hen wil zijn. De kinderen leren over het leven van Jezus. We ontdekken hoe we kunnen leven naar Gods Woord. Er zijn 3 verschillende leeftijdsgroepen.

Kindernevendienst - Marekerk
vrijdag
20 september 2024
zaterdag
21 september 2024