Nieuws!

The Passion Leidsche Rijn 2024

17 februari 2024

Op zaterdag 23 maart vindt the Passion Leidsche Rijn plaats om op een eigentijdse wijze het paasverhaal te beleven en elkaar te ontmoeten.

The Passion is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Het is voor veel Nederlanders de ultieme voorbereiding op Pasen, vertelt Gienke Boersma van de organisatie: “Het verhaal van Pasen is een eeuwenoud verhaal van lijden, verraad en verlies. Herkenbare emoties voor eigenlijk iedereen. Het verhaal is nog altijd actueel en biedt hoop: vriendschap, vergeving en trouw. We merkten vorig jaar dat dit verhaal mensen nog altijd veel te zeggen heeft; mensen waren zichtbaar geraakt.”

Processie en concert

Vanaf 11.00 uur staat een groot verlicht, wit kruis op het Brusselplein voor bezinning en ontmoeting en je kunt een kaartje schrijven voor iemand die steun kan gebruiken. Er is ook alle ruimte om gedachten te delen, vragen te stellen of gewoon even stil te worden. Om 19.45 uur start de processie van het Brusselplein naar het Berlijnplein. Op het Berlijnplein start om 20.30 uur een podiumprogramma met muziek, vertelling en beeld.

Samenwerking

Het initiatief voor the Passion in Leidsche Rijn komt vanuit 7 samenwerkende kerken in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. De band Invited, die bestaat uit mensen uit Leidsche Rijn, speelt deze avond. Ook het Leger des Heils helpt bij de organisatie van the Passion.

De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.

passion-lr-kruis